A hetedik: újabb győzelmet aratott a DVTK az Euroligában

Megosztás

A nyolcadik fordulóban a francia bajnokot múlta fel a Diósgyőr női kosárlabdacsapata.

Az Euroliga csoportkörének 8. fordulójában a francia bajnok LDLC ASVEL Féminin csapata látogatott a DVTK Arénába – olvasható a klub honlapjának tudósításában. Az első félidőben a diósgyőriek közel kétszer hatékonyabb mezőnybeli dobószázalékot produkáltak ellenfelénél, amelynek öt pontos előny lett az eredménye.

A fordulás után Gaby Williamsék is megmutatták, miért tagjai az elitsorozatnak, és a vezetést is megszerezték egy ideig, de végül a szurkolóik támogatását élvező hazai csapat jobban koncentrált a végjátékban és lelkes játékkal megszerezte nyolc meccs alatt a hetedik győzelmét (70-64) is az Euroligában.

“Először is köszönjük a szurkolást, a hangulatot és a rengeteg szaloncukrot a szurkolóinknak” – kezdte értékelését Völgyi Péter edző. “Nagyon örülök, hogy egy győzelmet tudtunk adni nekik Mikulásra. Ami miatt számomra nagyon értékes ez a győzelem, hogy nagyon mélyen voltunk jópárszor a mérkőzés alatt, a fizikai határainkat feszegettük, de mindig sikerült kicsit megújulni, és a védekezések ellen megtalálni az aktuális ellenszert.”

“Kevesebb gyors kosarat dobtunk, mint amira számítottam, alulmaradtunk a lepattanócsatában is, míg eladott labdában egál körül voltunk, viszont ami a legfontosabb, hogy nagyjából kétszer annyi asszisztot adtunk, szerintem ez döntötte el a mai találkozó sorsát. A Lyon készül a francia bajnokságra is, 20-25 percet játszott minden játékosuk, másfajta rotációval dolgoztak. Mi rettenetesen akartuk ma ezt a sikert, nagyon örülök, hogy megvan a hetedik győzelmünk is, próbálunk az évből  hátralévő időben gyűjteni még ehhez, ha adódik rá lehetőségünk.

Lelik Réka így értékelte a találkozót: “Egy nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, azt gondolom, hogy ennél sokkal több van ebben a Lyonban, de ma sem tudtak mindent kihozni magukból, míg mi ezúttal is a legjobbunkat tudtuk nyújtani. Azt gondolom, ez számított a végén, ezért tudtunk győzelemmel lejönni a pályáról. Voltak hibák, mindig vannak hibák, igyekszünk ezeket mérkőzésről mérkőzésre kijavítani. Most koncentrálunk a következő bajnokira, amit Sopronban fogunk majd játszani szombaton.”

Forrás és további részletek: dvtk.eu; Fotó: Osztie Tibor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek